Instagram

@dr.ahmadalqadi

Facebook

Dr. Ahmad Alqadi - Chirurg Ortoped

Telefon

+40 723 307 307

Sindromul de impingement subacromial

Sindromul de impingement subacromial este o afectiune care se manifesta clinic prin  durere severa, cu debut lent la nivelul urmarului, exacerbata de miscarea de ridicare a bratului peste nivelul capului, limitarea miscarilor bratului.
Spatiul subacromial este delimitat de : capul humerusului ( inferior) si articulatia acromioclaviculara ( superior).
Cele 2 formeaza un spatiu de aproximativ 1cm . Intre cele 2 structuri osoase se regasesc : tendoanele coafei rotatorilor , capatul lung al bicepsului, bursa subacromiala si ligamentul coracoacromial.

Cel mai important rol in miscarile umarului il are musculatura coafei rotatorilor : supraspinos, infraspinos, subscapular si rotund mic .

Mecanismul de producere al sindromului de impingement subacromial il reprezinta un deficit structural fie la nivel osos sau muscular : ruptura a coafei rotatorilor , tendinita , bursita subcromiala etc.

La examenul clinic medicul va testa mobilitatea umarului folosind o serie de teste specifice pentru a diagnostica sindromul de impingement subacromial cu acuratete cauza simptomatologiei dvs.
Dupa examinarea clinica sunt necesare radiografii in mai multe incidente , iar uneori examinarea RMN poate aduce informatii suplimentare.

Tratament sindromului subacromial:

Initial ,se recomanda medicatie antiinflamatorie , fiziokinetoterapie si infiltratii locale .
Daca metodele conservatoare nu dau rezultate se recomanda decompresie artroscopica, acromioplastie etc.

IMG-20210121-WA0011-768x1024

Artoscopia de umar  poate rezolva sindromul de impingement subacromial folosind incizii mici ce asigura un rezultat mult mai bun si o recuperare  mai rapida.

unnamed-1
Programează-te acum